Gyors kapcsolat

Gyakori kérdések - FAQ

Mik is azok a CFD-k? Mennyibe kerül a kereskedés? Hogyan fizethetek be a számlámra? A gyakran ismételt kérdések között megtalálja a választ, a termékeinkkel, a kereskedéssel vagy a szolgáltatásainkkal kapcsolatban felmerülő kérdésekre.

Mik azok a CFD-k?

A CFD-nek „Contract for Difference“) nevezett kontraktus a bázisérték vételi- és eladási ára (vagy fordítva) közötti ügyletet jelenti és a derivatív pénzügyi eszközök csoportjába tartozik. A befektetők a CFD segítségével például különböző részvények bázisértékeinek árfolyamváltozására spekulálhatnak, anélkül, hogy azokat ténylegesen birtokolnák. A CFD-k csaknem 100%-ig követik a bázisérték árfolyamának változását és nincs futamidő korlátozás.

Milyen termékekkel kereskedhetek?

Jelenleg, több mint 3500 instrumentum érhető el a kereskedési felületen. Ügyfeleink devizapárokkal, fx opciókkal és nemzetközi részvényekre, indexekre, nyersanyagokra, kamatokra stb. vonatkozó CFD-kel kereskedhetnek díjnyertes felületeinken. 

Milyen devizapárokkal kereskedhetek?

Nálunk, több mint 130 devizapárral, köztük természetesen a főbb (major) párokkal is kereskedhetnek ügyfeleink. Nem is beszélve az olyan egzotikus párokról, mint például az USD/ZAR (amerikai dollár/dél-afrikai rand) vagy az EUR/MXN (euró/mexikói peso). Természetesen a kedvelt forint párok is elérhetők felületeinken, kiemelkedően kedvező célspreadekkel. (EUR/HUF 20 pip, USD/HUF 20 pip stb.).

Mennyibe kerül a kereskedés?

Cégünknél a számlanyitás és számlavezetés, a telefonos megbízások, illetve az ajánlatok bevitele, törlése, módosítása is ingyenes. Ha CFD-kkel, nemesfémekkel vagy devizákkal kereskedik az OTC-piacon, vételnél és eladásnál is spreadet kell fizetnie, ami a vételi-, és eladási ár közti különbséget jelenti. Árak és Szolgáltatások

Hogyan fizethetek be a számlámra?

Az egyéni számlák esetében a befizetéskor az átutalás és a bankkártyás befizetés között választhatnak a számlatulajdonosok. Céges vagy közös számla esetében csak átutalással fizethet be az ügyfél.

Milyen szolgáltatásokra számíthatok Standard Számla nyitása esetén?

A Standard Számla már 500 eurótól nyitható, nincsenek különféle költségek (minimális kötések stb.) és alacsonyak a spreadek (EUR/USD  1 pip). A befektetők a felületen magyar nyelvű híreket, és számos elemzést olvashatnak. Magasan kvalifikált, személyes  tanácsadóink éjjel nappal állnak a befektetők rendelkezésére. 

Mi a számlanyitás menete?

Könnyen és egyszerűen, online is megnyitható a kereskedési számla. Ez a leggyorsabb módja, hogy a befektető live kereskedésbe kezdhessen. Amennyiben már ügyfeleink között tudhatjuk, nincs szükség újabb számlanyitásra, csupán egy alszámlanyitási kérelem kitöltése szükséges.

Van rá lehetőség, hogy megismerkedjek a CFD- és devizakereskedéssel egy demó számla segítségével?

Cégünk lehetővé teszi az Ön számára, hogy a kereskedési platformot és cágünk szolgáltatásait kötelezettségmentesen tesztelje, egy ingyenes demó számla segítségével.  Tovább a Demó számlához

Biztonságban van a pénzem? Biztosítva vannak az ügyfélbetétek?

Az ügyfélbetétek védelmét nemzetközi rendelkezések szabályozzák. A rendelkezéseknek megfelelően az ügyfélpénzeket elkülönítve kezeljük. Emellett az ügyfélszámlák az Angol Pénzügyi Felügyelet, az FSA (Financial Services Authority) által életre hívott FSCS (Financial Services Compensation Scheme) védelme alatt is állnak. Ennek értelmében az ügyfélszámlák biztosítva vannak, ügyfelenként 50.000 GBP értékig. Emellett a GlobalFX Investment Zrt regisztrálva van a a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeleténél (PSZAF - Budapest) és a  Német Pénzügyi Felügyeletnél (BaFin) is.

Miért csak 500 euró fölött lehetséges a számlanyitás, a kereskedés elkezdése?

Az 500 eurós kezdő összeg már optimális tőke- és kockázatkezelést tesz lehetővé. Ennek segítségével különböző eszközökbe vagy ágazatokban is piacra lehet lépni, így megoszlik a kockázat. Ügyfeleinknek széleskörű támogatást nyújtunk a kereskedéssel kapcsolatban. Tanácsadóink várják hívását.

Mi a margin, illetve hogyan működik a tőkeáttétel?

A kereskedés tőkeáttétellel zajlik. Nem a bázisérték teljes vételárát, vagy eladási árát kell megfizetni, csupán a teljes összeg bizonyos %-át kell rendelkezésre bocsátani, az alapletétet (margin), amely általában az áttételes kereskedési volumen 0,5%-a és 25%-a között alakul. 1%-os alapletét esetén tehát a befektetőknek csupán 1.000 eurót kell rendelkezésre bocsátaniuk ahhoz, hogy 100.000 eurót mozgassanak. Azáltal, hogy a pozíció értékének csupán egy részét kell alapletétként rendelkezésre bocsátani, tőkeáttétel képződik (leverage). Mivel mindig tőkeáttétellel kereskedünk, a leképezett bázisértéktől függően alakul a lehetséges hozam, illetve veszteség.

Mekkora az alapletét (margin) a részvényekre vonatkozó CFD-k esetében?

A részvény-CFD-k kereskedésében az alapletét függ a CFD alapját képező részvény volatilitásától, likviditásától, illetve, hogy melyik indexhez tartozik. A CFD-ket ezért különböző kockázati csoportokba (margin-csoportokba) sorolhatjuk. Minél magasabb a piaci likviditás, és alacsonyabb a részvény volatilitása, általában annál alacsonyabb az alapletét-követelmény. 

Mik a devizapiac jellemzői?

A devizákkal a világ legnagyobb piacán, a devizapiacon kereskednek. A hét 5 napján, 24 órában reagálhatnak a befektetők a piaci eseményekre és optimalizálhatják nyereségeiket. Emellett a csökkenő és az emelkedő árfolyamokra is lehet spekulálni, a tőkeáttétel (1-100) segítségével pedig hihetetlen lehetőségek állnak a befektetők rendelkezésére. Cégünknél, több mint 130 devizapár és számos egzotikum is elérhető kereskedési felületeinken.

Mik az OTC piac jellemzői?

Az „over the counter“ azaz az OTC piac a teljesen szabad áramlású piacot jelöli. Az OTC piaci tranzakciók nem tartoznak tőzsdei felügyelet alá, de természetesen rájuk is vonatkoznak az értékpapír kereskedésre vonatkozó alapvető jogszabályok. Cégünk ügyfeleinek a devizákkal, nemesfémekkel és CFD-kel való kereskedés lehetőségét kínálja – mindezt tőzsdei díjak és költségek nélkül.

Sok időre van szükségem a CFD-kel, devizákkal és nemesfémekkel való kereskedéshez?

Nem! Kereskedési platformjaink számos olyan technikai megoldást kínálnak, melyek segítségével az Ön távollétében is végrehajthatóak a kívánt utasítások. Néhány kattintással, a megfelelő stop és limit utasítások beállításával saját kockázatvállalási hajlandóságának megfelelően alakíthatja az utasításokat. Ám, ha még arra a néhány kattintásra sincs ideje, amivel egy utasítás megadható, akkor hívja kedvezményesen hívható telefonos ügyfélszolgálatunkat, ahol telefonon is adhat utasításokat. 

Mit jelent egy teljesen kivitelezett ajánlat (order)?

A teljesen kivitelezett ajánlat (order) alatt egy pozíció nyitását vagy zárását értjük, vagy határidős terméknél a nyitott pozícióra vonatkozóan a határidő lejártát és emiatt a pozíció zárását. Az egyes pozíciók roll over-e nem minősül teljesen kivitelezett ajánlatnak. A részkivitelezés önmagában nem minősül teljesen kivitelezett ajánlatnak csak összevonva. A törölt ajánlatok sem minősülnek teljesen kivitelezett ajánlatnak.

Miért tágul ki néha a spread?

Az a tény, hogy cégünk a világ legnagyobb vezető bankjaival és tőzsdéivel dolgozik együtt, garantálja a befektetőknek, hogy a GFX Pro-ban azok az árfolyamok jelennek meg, melyek ténylegesen kereskedhetők is. Extrém volatilitással bíró piacokon ez azt eredményezheti, hogy a spread kitágul. A fix, de gyakran nem kereskedhető spread-et kínáló szolgáltatókkal szemben cégünk azt tűzte ki céljául, hogy mindig azonnali kereskedésre alkalmas árfolyamokat biztosítson ügyfeleinek.

Milyenek a lehetőségek, illetve mekkora a kockázat a CFD kereskedésben?

A CFD-k meglehetősen átlátható és könnyen kezelhető befektetési eszköznek számítanak, melyek a megfelelő bázisértéket egy az egyben leképezik. A fő vonzerőt a tőkeáttétel jelenti, ugyanis így a cégünknél befektetett összeg sokszorosát is megkereshetik ügyfeleink, akár már egyetlen üzletkötéssel is. Mivel emelkedő és csökkenő árfolyamokra is spekulálhatunk, minden piaci helyzetben aktívak lehetünk, ezért különösen a nagyfokú volatilitásból profitálhatunk. A CFD-piac a legmagasabb kockázati osztályba sorolható a spekulatív pénzügyi befektetések között, éppen ezért kérjük ügyfeleinket, hogy rendszeresen használják a stop-loss stratégiákat. Tapasztalatunkkal és tudásunkkal szívesen állunk az Ügyfeleink rendelkezésére. 

gfx
GI HeadLines

Kiemelt információk, amelyekről mindenképpen tudnia kell!

Ügyfélszolgálat: +36 30 6340 430