Gyors kapcsolat

A Global Invest Zrt. befektetői szolgáltatói tevékenysége során több számlavezetőt is alkalmaz. Fontos tudni, hogy a befektetővédelem az egyes számlavezetők által alkalmazott befektetővédelmi jogszabályok az irányadóak.

A Global Invest Zrt. kiemelten kezeli ügyfeleinek tőkebiztonságát!

Financial Services Compensation Scheme (FSCS)

www.fscs.org.uk

Az Egyesült Királyásgban az engedéllyel rendelkező pénzügyi szolgáltató cégek ügyfeleinek az esetleges kártalanításával a Pénzügyi szolgáltatások kompenzációs rendszere (Financial Services Compensation Scheme) foglalkozik. Az ügyfél abban az esetben jogosult kártalanításra, amennyiben a pénzügyi szolgáltató nem tud eleget tenni fizetési kötelezettségeinek. Az FSCS működését a Financial Services and Markets Act 2000 alapján 2001 december 01-én kezdte meg. Az ügyfélszámlákra vonatkozó maximális kártalanítási összeg 50.000 GBP.

Entschädigungseinrichtung deutscher Banken (EDB)

www.edb-banken.de

A német Bankok Kártalanítási Alapja (Entschädigungseinrichtung deutscher Banken GmbH - EdB) a német Befektetés- és befektetővédelmi törvény (Einlagensicherungs- und Anlegerentschädigungsgesetz - EAEG) 6. § 1. bekezdés 2. rész 1.pontja alapján besorolt pénzügyi szolgáltatóknál vezetett számlák esetében kártalanítja az ügyfeleket. Bankbetétek esetében a kártalanítási alap 100.000 euróig kártalanítja az ügyfeleket, míg értékpapírok esetében a befektetett összeg 90 %-t téríti meg, de maximum 20.000 eurós összeghatárig. A kártalanítás csak az euróban vagy valamely EU tagállam pénznemében vezetett számlákra vonatkozik.

gfx
GI HeadLines

Kiemelt információk, amelyekről mindenképpen tudnia kell!

Ügyfélszolgálat: +36 30 6340 430