Gyors kapcsolat

Felügyeletek

A GLOBALINVEST Zrt. megfelel a legmagasabb fokú felügyeleti követelményeknek, melyek magyar, német, és EU-s pénzintézetekre vonatkoznak.

2. BaFin - Bundesanstalt für Finanzdienstleistungsaufsicht

 

A BaFin feladatai közé tartozik többek között, hogy biztosítsa a német pénzpiac stabil és biztonságos működését..

A Bafin bankokat és biztosítókat is ellenőriz és felelős az értékpapír-felügyelet munkájáért is. Legfontosabb célja az átláthatóság, a pénzpiac biztonságának fenntartása és a befektetők maximális védelmének biztosítása.

Mielőtt az egyes pénzintézetek banki ügyletekbe kezdhetnének, rendelkezniük kell a Bafin írásos engedélyével és emellett meg kell felelniük a Bafin előírásainak is, pl.:

  • Meghatározott mértékű minimális alaptőke – a végezni kívánt tevékenység határozza meg a mértékét.
  • Az intézetet legalább két szakmailag is alkalmas vezetőnek kell irányítania
  • Mindenre kiterjedő üzleti terv, amely tartalmazza az intézet szervezeti. felépítését, az üzleti modellt és a belső ellenőrzési eljárások teljes leírását. 

Megalapításuk után az egyes pénzintézetek a felügyelet hatálya alá tartoznak, aki főként a következők teljesülését vizsgálja:

  • Az egyes intézményeknek megfelelő mennyiségű saját tőkével kell rendelkezniük.
  • A likviditás folyamatos ellenőrzése, melynek célja a folyamatos fizetőképesség fenntartása.
  • Megfelelő kockázatkezelési rendszerek alkalmazása és azok ellenőrzése.

GLOBALINVEST Zrt.: BaFin nr.: 128244.

3. FCA - Financial Conduct Authority

 

Az Egyesült Királyságban a Financial Conduct Authority (FCA) látja el 2013 áprilisa óta a felügyeleti tevékenységeket. Az FCA a Financial Services Authority (FSA) egyik utódjaként létrehozott szervezet. Az Egyesült Királyság Pénzügyi Felügyeletének működése teljesen független az Egyesült Királyság kormányától. Az FCA tevékenységét a pénzügyi szolgáltatók által fizetett díjakból finanszírozza. Az FCA szabályozza és ellenőrzi a pénzügyi szolgáltatásokat nyújtó vállalkozásokat és biztosítja az Egyesült Királyság pénzügyi piacainak sértetlenségét. Legfontosabb feladatai közé tartozik a pénzpiac biztonságának fenntartása, annak átláthatóságának és a befektetők maximális védelmének biztosítása. Az FCA feladatai közé tartozik emellett az angol pénzpiac  stabil és biztonságos működésének biztosítása is.

GLOBALINVEST Zrt.: FCA nr.: 608995.

4. FMA – Financial Market Authority (Osztrák Pénzügyi Felügyelet)

 

Ausztriában a bankfelügyeleti hatósági jogkörök letéteményese a Pénzpiaci Felügyelet (FMA), de a felügyeleti feladatok ellátásában az Osztrák Nemzeti Bank (ÖNB) is közreműködik. A nemzeti bank feladata alapvetően a makroszintű felügyelet biztosítása a pénzügyi rendszer stabilitása érdekében, míg az FMA az egyes pénzügyi vállalkozások felett gyakorol felügyeletet és ellenőrzést.
Az FMA rendeleteket és határozatokat bocsát ki, jogkörébe tartozik az egyes banki, tőzsdei, biztosítási vállalkozások működésének engedélyezése, szükség esetén szankciók kiszabása, a működés vagy egyes termékek betiltása.

GLOBALINVEST Zrt.:  WPDL - Notifizierte EWR-Wertpapierfirma

gfx
GI HeadLines

Kiemelt információk, amelyekről mindenképpen tudnia kell!

Ügyfélszolgálat: +36 30 6340 430